Vim, amb ve baixa, com en "vicissituds"

Portava uns dies barallant-me amb el Vim. Tant si el feia servir des de consola com si l’iniciava en la seua varietat gràfica, GVim, a les poques paraules em sortia aquest error:


S'ha detectat un error en processar function <SNR>10_SpellCheckWindow:
línia 96:
E54: \( desequilibrat

Com que no el conec gaire, i després d’haver investigar una mica, he optat per reinstal·lar-lo ($ sudo aptitude purge paquets i recomençar des de zero); el problema és que alguns dels paquets (vim-tiny, vim-runtime, vim-common) deuen de ser gairebé part del cor del sistema i, si intentava llevar-los, em desmuntaven mig Ubuntu. Al final, he optat per carregar-me els altres dos, vim-gnome i vim-gui-common, i provar a veure què passava amb la resta; i aquest ha estat el primer pas:


$ sudo aptitude purge vim-gnome vim-gui-common

Després, he fet proves en mode consola i he observat que el missatge d’error no tornava a aparèixer, que les paraules mal escrites ja no quedaven marcades en roig, que els fitxers html (i qualsevol altre llenguatge) ja no mostraven la sintaxi ressaltada. Per contra, he descobert la manera de fer anar l’aspell, incloent la següent línia a l’arxiu ~/.vimrc:

map <F7> :w!<CR>:!aspell check %<CR>:e! %<CR>

i no amb la que havia trobat en la major part dels llocs:


map <F10> :w!<CR>!aspell -c %<CR>:e! %<CR>

que, probablement, es referia a versions anteriors (jo tinc la 7.1).

Els següent pas, tractant de recuperar les habilitats que havia perdut en el procés, ha estat instal·lar un paquet que em semblava similar al vim-gnome que havia llevat: el vim-gtk. Així, he fet:

$ sudo aptitude install vim-gtk vim-gui-common

i he començat a fer proves. Un desastre: l’error ha tornar a aparèixer; això sí, havia recuperat el subratllat d’errors i la sintaxi de coloraines.

Investigant una mica més, he pensat que el problema podria estar en el plugin vimspell.vim. Per si de cas, he canviat el nom d’aquest arxiu

$ mv ~/.vim/plugin/vimspell.vim ~/.vim/plugin/vimspell.vim.original

i he tornat a provar: aquesta volta era la bona! He estat una bona estona editant els arxius que més vegades presentaven aquells missatges d’error, però no han tornat a aparèixer; les paraules mal escrites queden ressaltades (tant amb GVim com en mode text) i corrector Aspell continua funcionant. Bé, de moment, Aspell encara em dóna problemes en GVim; en canvi, en mode text va molt bé.

===================================

Per cert, jo tenia una visió més negativa del mot vicissituds

Powered by ScribeFire.

Anuncis

Quant a Giorgio Grappa

Algú fa cas de les coses que els blocaires escriuen sobre ells mateixos? El comentari més sincer que he llegit als "about me" és aquell de: "si vols saber res de mi, pots llegir el meu bloc."
Aquesta entrada ha esta publicada en aspell, correctors ortogràfics, editors de text, GNU/Linux, vim. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s