Problema amb Firefox: "Could not initialize the browser’s security component"

Aquests dies m’estic dedicant a ajustar la meua distribució d’USB favorita, la Slax 6.0.3. Les primeres modificacions (detalls de seguretat) han estat canviar la contrasenya predeterminada de l’usuari root i crear un nou usuari per fer-lo servir normalment. Després, he començat a experimentar amb el sistema de mòduls; de seguida, el Firefox m’ha donat un problema inesperat: en iniciar-lo des del nou usuari, em donava el següent missatge:

Could not initialize the browser’s security component. The most likely cause is problems with files in your browser’s profile directory. Please check that this directory has no read/write restrictions and your hard disk is not full or close to full. It is recommended that you exit the browser and fix the problem. If you continue to use this browser session, you might see incorrect browser behavior when accessing security features.

Curiosament, des de l’usuari root, funcionava correctament. Després d’una breu recerca, he trobat aquest article —entre d’altres— que en detalla les possibles causes (algun problema amb l’arxiu cert8.db en el directori del perfil de l’usuari, ~/.mozilla/firefox/lletresrares.usuari/) i ofereix quatre possibles solucions:

  1. Manca d’espai físic en la unitat (menor d’1 MB): caldrà esborrar-hi alguna cosa o moure el home a una partició més gran.
  2. Problemes de permisos: cal assegurar-se que l’usuari té permís d’escriptura en el directori.
  3. El fitxer cert8.db s’ha corromput (no explica com esbrinar-ho): cal tancar totes les finestres del Firefox, esborrar aquest fitxer i tornar a iniciar el navegador.
  4. El perfil d’usuari pot estar danyat (tampoc no explica com esbrinar-ho): cal crear un nou perfil i esborrar l’anterior (aturar el Firefox i executar $ firefox -profilemanager).

De primer, he comprovat que els casos 1 i 2 no m’afectaven; després, he provat amb l’opció 4, però tampoc no m’ho ha solucionat; al final, ha estat l’opció 3, esborrar el fitxer cert8.db, la que m’ha solucionat el problema: en tornar a iniciar Firefox, tot ha anat com la seda, i el programa s’ha ocupat de crear un nou cert8.db que, aquesta volta sí, no ha fet coses rares.

No m’havia passat abans i, pels comentaris que he trobat a la xarxa, és un cas bastant infreqüent, però sembla que també pot afectar a altres aplicacions de la família Mozilla.

Powered by ScribeFire.

Anuncis

Quant a Giorgio Grappa

Algú fa cas de les coses que els blocaires escriuen sobre ells mateixos? El comentari més sincer que he llegit als "about me" és aquell de: "si vols saber res de mi, pots llegir el meu bloc."
Aquesta entrada ha esta publicada en firefox. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s