Saltar del directori a la pàgina web

Ja fa temps que estic organitzant la meva biblioteca digital (documents pdf, odt, doc, txt…) en una estructura de directoris i subdirectoris adaptada als meus gustos. Tanmateix, tenia una limitació que no sabia com superar: no sabia com crear documents (en el meu disc) que enllacessin altres documents presents en el web; això m’obligava a mantenir un segon sistema de referències a través de les Adreces d’interès del Firefox. Avui, però, se m’ha encès la neurona mentre navegava per la xarxa i unes pàgines m’enviaven automàticament a unes altres…

En efecte, hi ha un element HTML dins de l’etiqueta head que et redirecciona automàticament a un altre document; es fa servir, nomalment, quan hom canvia d’adreça, però he pensat que també es podria adaptar a les meves necessitats. Així, he creat un document anomenat guida.html amb el següent contingut:

Guida avanzata di scripting Bash

En cinc segons hauries d’arribar a la Guida

Guida avanzata di scripting Bash

Un’approfondita esplorazione dell’arte dello scripting di shell

Mendel Cooper

L’he desat al disc i, des de l’administrador de fitxers, he fet clic al damunt: la màgia ha funcionat i s’ha obert el Firefox amb la petita descripció que hi havia inclòs, i ha saltat a la Guida als cinc segons. He fet una segona versió canviant el valor 5 pel valor 0 i també ha funcionat (més ràpid, és clar).

Després, pensant que potser em podia estalviar alguns elements del document, he començat a fer proves i he arribat a descobrir que només em calia la línia amb l’element META, tota la resta es pot eliminar.

I ara ja puc organitzar la meva biblioteca amb petits documents html que enllacen amb els seus corresponents a la xarxa.

(Ja sé que és una xorradeta, però feia temps que cercava una solució així de senzilla.)

Anuncis

Quant a Giorgio Grappa

Algú fa cas de les coses que els blocaires escriuen sobre ells mateixos? El comentari més sincer que he llegit als "about me" és aquell de: "si vols saber res de mi, pots llegir el meu bloc."
Aquesta entrada ha esta publicada en fitxers, internet, utilitats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Saltar del directori a la pàgina web

  1. RainCT ha dit:

    Home… També podries haver creat una llançadora amb l’ordre «www-browser http://example.com» (on example.com és la pàgina web que vulguis que s’obri).La comanda www-browser apunta al navegador que tinguis marcat com a preferit (pots canviar-lo amb «sudo update-alternatives –config x-www-browser»), de manera que si mai canvies de navegador no cal que toquis totes les llançadores.

  2. Ja ho deia el capità enciam:«Els petits canvis són poderosos!»

  3. Arnau ha dit:

    També es pot creant una llançadora:botó de la dreta-> crea una llançadora.A nom hi pots posar el nom que vulguis i en el camp d’ordre poses firefox seguit de la direcció que vulguis.Clar que aquesta opció només serveix per al Gnome.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s