La retallada de les pensions i el programari lliure

Diu el senyor Rodríguez de Ibarra, expresident de la Junta d’Extremadura, que si l’administració pública utilitzés programari lliure, estalviaria cada any (en llicències per l’ús del programari privat) una quantitat que s’aproxima a la que el govern de Zapatero espera estalviar amb la retallada de les pensions (uns 1.500 milions d’euros). A més a més, cal afegir que, amb programari lliure, la vida útil dels ordinadors s’allarga entre un 50 i un 100%, cosa que també permet estalviar en dotacions de maquinari.

Rodríguez de Ibarra coneix bé el tema perquè va impulsar, durant el seu govern, la “lliberalització” del programari de l’administració extremenya mitjançant la creació de la distribució LinEx (basada en Debian), projecte pioner a l’estat espanyol i exemple a nivell mundial. Avui en dia, aquesta distribució es fa servir a l’administració pública extremenya i, molt especialment, als centres educatius. Cal destacar que, gràcies als diners estalviats amb aquest pla, els centres educatius públics d’Extremadura són els millors dotats del món, amb una ràtio de dos ordinadors per alumne; ço és, en l’aula ordinària hi ha un ordinador per cada dos alumnes,i les noves tecnologies estan integrades en totes les matèries.

Al costat dels altres avantatges del programari lliure (que el seu “inventor”, Richard M. Stallman, explica extensament al recull d’articles Programari lliure, societat lliure), en aquests moments de profunda crisi, destaca el de l’estalvi. Veurem si el senyor Zapatero escolta el seu company de partit i si la resta de les administracions públiques en prenen exemple.

Més informació sobre el programari lliure i els seus avantatges (i sobre GNU/Linux):

Powered by ScribeFire.

Anuncis

Quant a Giorgio Grappa

Algú fa cas de les coses que els blocaires escriuen sobre ells mateixos? El comentari més sincer que he llegit als "about me" és aquell de: "si vols saber res de mi, pots llegir el meu bloc."
Aquesta entrada ha esta publicada en Informàtica, programari lliure, societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s