Descarregar una llista de paquets amb axel

Axel és una utilitat del CLI similar a wget: una ordre ens permet descarregar un fitxer d’internet, si en coneixem l’adreça. Axel és, per la seva forma de treballar (permet múltiples connexions per descarregar el mateix fitxer), bastant més ràpid que wget; però axel no permet, a diferència de wget, agafar les adreces d’una llista (en un fitxer de text) i descarregar-ne els fitxers del primer a l’últim. Però, per sort, Bash és molt més que una simple Interfície de Línia de Comandaments: és tot un llenguatge de programació.

Si tenim la llista d’adreces a descarregar dins d’un fitxer de text pur anomenat «llista», la següent ordre ens farà tota la feina:

$ for linia in $( cat llista ) ; do axel -a $linia ; done

Se suposa que el fitxer línia es troba en el directori que ocupem, i que és aquí on volem descarregar tots el fitxers. Al igual que fèiem amb wget, cada adreça ocuparà una línia diferent en el fitxer llista.

L’atribut «-a» ens dóna una representació simplificada del procediment de baixada: el que utilitza axel per omissió és una mica pesat.

Powered by ScribeFire.

Quant a Giorgio Grappa

Algú fa cas de les coses que els blocaires escriuen sobre ells mateixos? El comentari més sincer que he llegit als "about me" és aquell de: "si vols saber res de mi, pots llegir el meu bloc."
Aquesta entrada ha esta publicada en axel, baixades, bash, cli, GNU/Linux. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s