Instal·lant Fedora 13 Goddard sobre Idèfix

Després d’un parell d’intents no gaire afortunats d’instal·lar Fedora 13 Goddard sobre Obelix i sobre Pneumàtix (en unitats externes, i on encara no he solucionat el tema del WiFi), he optat per provar, des d’una clau USB, quin resultat em donava sobre Idèfix. He vist que reconeixia tot el maquinari sensible (targeta wifi, gràfica, mouspad; curiós que Fedora porta el tabbing del mousepad desactivat per omissió) i m’he decidit a instal·lar-l’hi; he optat per la versió amb LXDE, perquè les 4 GB de la unitat interna de l’Idèfix no donen per moltes alegries i cal administrar-hi l’espai en pla garrepa.

El procés d’instal·làció, gràfic, és molt similar al de les darreres versions d’Ubuntu: en mitja dotzena de passos tries la llengua i el teclat, la franja horària, el particionat del disc dur (ofereix opcions automàtiques, però jo he triat personalitzar-lo manualment) i la situació del llançador del GRUB. Després de la configuració, la instal·lació es una mica més ràpida que la d’Ubuntu, en part perquè no defineix cap usuari. En acabar la instal·lació (primera fase, en podríem dir), caldrà reiniciar i, durant el primer reinici ens demanarà les dades per crear el primer usuari “normal”.

Una vegada entrem a la sessió d’usuari ens trobem amb un entorn LXDE d’allò més normal. Anem al Menú F / Administració / Actualització de programari, que ens proposarà actualitzar entre 10 i 12 paquets (haurem d’introduir la contrasenya de root, que no té perquè coincidir amb la de l’usuari normal).

Després d’aquesta primera actualització, observarem (al panell inferior) la icona que ens avisa d’altres actualitzacions pendents; fem clic a sobre i, en aquest cas, són més de 320 els paquets que caldrà actualitzar. Els procés se’ns farà etern, de manera que podem deixar la màquina en marxa i marxar a fer un tomb o a prendre un birra ben fresca en alguna terrassa. En tornar, reiniciem la màquina i ens plantegem la tasca habitual de configuració i personalització del sistema.

He agafat prestades les imatges del bloc de iyanmv.com, on trobareu una descripció molt més detallada del procés. Això sí, allà es descriu la instal·lació a partir d’un DVD, el que implica uns pocs passos més (i més opcions).

Powered by ScribeFire.

Anuncis

Quant a Giorgio Grappa

Algú fa cas de les coses que els blocaires escriuen sobre ells mateixos? El comentari més sincer que he llegit als "about me" és aquell de: "si vols saber res de mi, pots llegir el meu bloc."
Aquesta entrada ha esta publicada en fedora, goddard. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s