Catalunya: rebaixes per liquidació

Els titulars dels darrers dies ja m’ho feien pensar, però amb els d’ahir (tots d’un únic periòdic, no em va caldre cercar més) me’n vaig convèncer definitivament: les retallades que el govern d’Artur Mas està duent a terme són, en realitat, unes descomunals rebaixes per liquidació: per liquidació de Catalunya. Només cal comprovar la perfecta sincronització i sintonia amb les clatellades que ens arriben de Madrid (i dic Madrid i no pas PP perquè no és només el PP qui s’emociona fent-nos, del clatell, tabal). Passem revista?

Llepada de cul al sector privat (i estranger, per a més inri): sense cap vergonya respecte a les lleis que es volen saltar (amb una autonomia pràctica superior a la de la pròpia Catalunya), tot i la prostitució que comporta (no estan lluitant contra la prostitució en les carreteres? no volen prohibir la prostitució al carrer?), el perill per als ludòpates (i les famílies dels ludòpates, les autèntiques víctimes de la ludopatia), amb la degradació del territori (que no és Catalunya, perquè els importi tan poc?) que s’hi preveu.

Què vol dir «normalització»? Que el PP ens tractarà com a una nació normal o que els catalans ja som uns espanyols normals? O que TV3 passarà a emetre en castellà, com totes les televisions normals d’Espanya? O potser és normal deixar la major força de normalització lingüística del país en mans dels que lluiten contra el català a les escoles.

És a dir, preparem-nos per a més retallades, moltes més retallades. I les d’aquí em fan més por que les d’allà: els del govern d’aquí volen passar per bons nois, volen demostrar que col·laboren amb el règim. El que ja no sé és si és el nou règim o l’antic règim, em trobo confós. Però aquesta dieta no és saludable, ja us ho dic jo.

Els d’allà també han volgut col·laborar en la festa:

Santiago y cierra España.

Sí, però atenció a la lletra petita: «Espanya s’oposa en solitari a la decisió del Consell de Ministres de Transports europeu». Algun dia, podríem ser europeus; ara bé, està clar que els espanyols no ens volen.

I si consultem l’hemeroteca, arrodonim la lectura:

El motiu? Les retallades en educació, com sempre. Aquest govern ens vol ben ignorants i no aposta per la innovació ni per la recerca.

Que simpàtica, la consellera! Diu que les retallades no afectaran a la qualitat de l’educació perquè se centren en el sou dels docents, no pas en infraestructures o dotacions. És a dir, que, a més d’ensenyar, els professors acabarem pagant la factura d’educació: els projectors, la connexió a Internet, els llibres, el material de laboratori… A més de puta, pagar el llit.

Aquests encara tenen una mica de respecte social i de ressò: amb la salut no s’hi juga.

I una taxa per respirar, encara no? Sobretot en les zones més industrialitzades, home, perquè purificar l’aire té un cost, és clar.

¡No se vayan todavía, aún hay más!

I, per acabar, la cirereta:

La veritat, amb tantes competències autonòmiques com ens volen retirar i amb tantes retallades (des del govern d’aquí) a les poques que ens queden, per a què volem tants diners? Encara se’ns quedaran més diners a Madrid que ara.

El que no sé és com no els cau la cara de vergonya quan combinen aquestes descomunals rebaixes amb les constants manifestacions de catalanisme, de patrioterisme cofoi de pa sucat amb oli i barretina casposa i ens parlen dels preparatius per a la Diada. Però, a veure, torno a insistir: al pas que anem, el 23 d’abril, ens quedarà res a celebrar?

Ah, no: vet aquí l’autèntica cirereta d’última hora:

No hi fa res que el Senat sigui la cambra territorial: el vell discurs del «Hábleme usted en cristiano», ara s’empara sota la crisi. I, no, senyor García-Escudero, no tots els espanyols volen sentir parlar el senadors en castellà: molts els volem sentir en català, en gallec i en euskara. O potser és que no ens considera espanyols?  Bon senyal, ja ens anem entenent.

Res, el que deia abans: al pas que anem, el 23 d’abril no celebrarem Sant Jordi, sinó San Jorge.

Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya, crisi, Educància, independència, Política, societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s