Enlightenment 17 (III): Instal·lar Enlightenment en Ubuntu

Podem instal·lar l’Enlightenment 17 sobre qualsevol sabor Ubuntu de tres formes diferents:

Sistema còmode

Consisteix en instal·lar els paquets que es troben presents al repositori Universe (cal tenir-lo activat, doncs) de qualsevol sabor Ubuntu. Només ens caldrà instal·lar el paquet e17 i s’hi afegiran automàticament totes les dependències:

$ sudo apt-get install e17

Sistema complet

Tanmateix, si ho fem així, observarem que molts dels mòduls que podem observar en les distro natives Enlightenment (Bodhi, Elive…) no es troben presents (calendari, fases de la lluna, comprovador de correu…). Si volem utilitzar algun d’aquests mòduls, la instal·lació del punt anterior no ens servirà; ens caldrà afegir els repositoris de l’autor (de moment, això funciona només per a Lucid, Natty, Maverick i Oneiric; per a Precise Pangolin, sembla que funcionarà aviat). Nomes ens cal executar les següents ordres en un emulador de terminal:sudo apt-key adv –recv-keys –keyserver keyserver.ubuntu.com –recv-keys 31248878

$ gpg –keyserver keyserver.ubuntu.com –recv 31248878

$ sudo apt-key adv –recv-keys –keyserver keyserver.ubuntu.com –recv-keys 31248878

$ gpg –export –armor 31248878 | sudo apt-key add –

$ sudo add-apt-repository ppa:hannes-janetzek/enlightenment-svn

$ sudo apt-get upgrade

Després, com en el cas anterior, instal·lem el paquet e17 i, si volem, algun dels mòduls (potser us resultarà més còmode emprar Synaptic i introduir el criteri de cerca «emodule»).

Amb això, només haurem de sortir de la sessió i, abans de tornar a tornar-hi, seleccionar Enlightenment. El primer cop que hi entrarem ens demanarà una sèrie d’opcions de configuració (tipus de màquina, tema per omissió, etc.).

Sistema complex

Finalment, ens queda la possibilitat de descarregar el codi font d’Enlightenment i compilar-lo. Personalment, em sembla massa complicat, de manera que, si teniu interès a fer-ho d’aquesta manera, us convido a llegir la pàgina corresponent de Manualinux, que descriu el procediment de forma molt detallada.

Quant a Giorgio Grappa

Algú fa cas de les coses que els blocaires escriuen sobre ells mateixos? El comentari més sincer que he llegit als "about me" és aquell de: "si vols saber res de mi, pots llegir el meu bloc."
Aquesta entrada s'ha publicat en Administració, distribucions, enlightenment, entorns d'escriptori, GNU/Linux, Informàtica, programari lliure, ubuntu i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Enlightenment 17 (III): Instal·lar Enlightenment en Ubuntu

 1. Retroenllaç: Enlightenment 17 (VI): configurant Scrot per realitzar captures de pantalla | Anotacions al marge

 2. c_mm ha dit:

  Bones! Vaig estar a teva presentació al Nicolau Copernic i estic provant Enlightement, alhora d’afegir les keys no em va funcionar a ubuntu tal com indiques, vaig haver de posar:

  sudo apt-key adv –recv-keys –keyserver keyserver.ubuntu.com –recv-keys 31248878

  La part d’afegir repositori i actualitzar no em va donar problemes 🙂

  Salutacions!

 3. Giorgio Grappa ha dit:

  Ostres, c_mm, he tingut tanta feina aquests dies que encara no t’havia pogut donar les gràcies per l’observació! Ara ho corregiré.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s