Defensem el dret a la protesta civil

Fa un parell de dies, el ministre de l’Interior, Jorge Fernandez Diaz deixava anar que, amb modificacions pertinents, aviat es considerarà «amenaça a l’autoritat» la resistència passiva. És a dir, quedar-se assegut a terra amb les mans en l’aire davant d’un escamot uniformat de professionals amb entrenament i ensinistrament (mai no m’havia parat a pensar en part sinistra de l’ensinistrament), i armes de diversos tipus, incloent-hi de foc, serà considerat una agressió.
També volen que el fet de convocar concentracions (violentes) des de les xarxes socials sigui considerat «participació en organització terrorista», com si no fos fàcil convertir en violenta una manifestació d’estudiants del jardí d’infància (i com si no hi hagués grups que s’hi dediquen professionalment, com hem observat a Barcelona no fa gaire).
Davant d’aquesta aberració legal, ha aparegut una petició a Actuable que, després d’explicar detalladament la inconstitucionalitat d’aquestes mesures, sol·licita que no es duguin a terme. Si no voleu que, a més de retallar-nos els serveis socials (sanitat, educació, prestacions…), ens retallin el dret a protestar, actueu; dieu alguna cosa si no voleu haver de callar per sempre.

Aquesta entrada ha esta publicada en censura, llibertat, llibertat d'expressió, Política, societat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Defensem el dret a la protesta civil

  1. SiscoGarcia ha dit:

    Imagina’t si, a més, es fan servir «armes» com les de la #PrimaveraValenciana http://twitter.com/atlante83/status/171738496556466176/photo/1

  2. Ui! Tenència il·lícita d’armes! A la garjola!

Deixa un comentari